Darčeková ochutnávková súprava chilli Mash

Tiež máte radi poriadne štipľavé darčeky? Máme pre vás jeden luxusný - súpravu 9. tekutých chilli Mash v darčekovej krabičke. Ochutnávková súprava Mash je ideálny darček pre milovníka chilli papričiek. Súprava obsahuje 9 druhov chilli Mash od mierneho Aji Amarillo, cez exotický Scotch Bonnet až po najštipľavejší na svete Carolinu Reaper.

Tento darček zaručene vykúzli slzy v očiach.

Viac informácií

Skladom

26,99 €

Hodnotenia produktu

Napísať hodnotenie

Darčeková ochutnávková súprava chilli Mash

Darčeková ochutnávková súprava chilli Mash

Tiež máte radi poriadne štipľavé darčeky? Máme pre vás jeden luxusný - súpravu 9. tekutých chilli Mash v darčekovej krabičke. Ochutnávková súprava Mash je ideálny darček pre milovníka chilli papričiek. Súprava obsahuje 9 druhov chilli Mash od mierneho Aji Amarillo, cez exotický Scotch Bonnet až po najštipľavejší na svete Carolinu Reaper.

Tento darček zaručene vykúzli slzy v očiach.

Mashe sú naplnené do malých 40 ml fľaštičiek a zabalené v krásnej darčekovej krabičke vrátane brožúry, ktorá obsahuje popis jednotlivých odrôd a informáciu o štipľavosti.

 

zloženie:

Carolina Reaper mash 40 ml

Zoznámte sa s najštipľavejšou  papričkou na svete. Do Guinessovej knihy rekordov bola zapísaná v roku 2013 a dosahuje štipľavosť až 2 200 000 Scovilleho jednotiek štipľavosti (SHU).

Carolina reaper je hybridná chilli paprička druhu Capsicum chinense, ktorú v roku 2012 vypestoval Ed Currie v meste Rock Hill v južnej Karolíne pod pôvodným označením HP22B. Tento hybrid vznikol krížením papričiek Bhut Jolokia a červeného Habanera.

 

 

Trinidad Scorpion Moruga mash 40 ml

Chilli paprička pochádzajúca z oblasti Moruga na ostrove Trinidad, druhu Capsicum chinense.

Chile Pepper Inštitút ju vyhlásil najštipľavejšou papričkou na svete 13. Februára 2012 na novomexickej štátnej univerzite v Las Cruces. Avšak Guinnessova kniha rekordov papričku Trinidad Moruga Scorpion za najštipľavejšiu papričku na svete nepotvrdila.

 

 

Naga Bhut Jolokia prášok mash 40 ml

Naga Jolokia je chilli paprička dosahujúca  štipľavosť až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 bola označená za najštipľavejšiu papričku v Guinnessovej knihe rekordov so štipľavosťou 1 001 304 SHU.

Jedná sa o medzidruhového kríženca z Bangladéša a severovýchodnej Indie. Skrížením papričiek druhu chinense a frutescens. Možno ju tiež nájsť na Srí Lanke, kde je známa ako Nai Mirris (Cobra chilli).

 

 

Red Habanero mash 40 ml

Habanero paprička je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovania Havany a jednou z viacerých štipľavých papričiek. Nezrelé Habanera sú zelené, ale v priebehu dozrievania menia svoju farbu. Môžeme vidieť Habanera oranžové a červené ale aj biele, hnedé a ružové.

Habanero dosahuje štipľavosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek štipľavosti (SHU).

 

Scotch Bonnet mash 40 ml

Táto kráska pochádza z Jamajky a bola prvou karibskou chilli papričkou, po ktorej exporte vznikol veľký dopyt. Známa a populárna bola nielen vďaka svojej chuti a štipľavosti, ale predovšetkým kvôli netradičnému menu. Scotch Bonnet je druhovo príbuzná Habanero papričkám, s ktorými je často vďaka podobnému vzhľadu nesprávne zamieňaná. Scotch Bonnet je však sladšia.

 

 

Green Jalapeňo mash 40 ml

Papričky Jalapeňo sú pôvodom z Mexika. Svoje meno majú podľa hlavného mesta mexického štátu Veracruz Jalapa (španielsky), ale pôvod slova je z aztéckeho Xalapa. Jedná sa pravdepodobne o najpopulárnejšiu papričku na americkom kontinente.

 

 

Aji Amarillo mash 40 ml

Aji Amarillo je jedna z najstarších odrôd v peruánskych Andách a pestovala sa tu už od roku 2500 pred naším letopočtom. Rastliny patria do rodu Capsicum baccatum, sú trvalé a pri vhodných podmienkach môžu vyrásť až do výšky 2 metrov. Sušené plody Aji Amarillo sú známe ako Aji Mirasol. Dosahujú dĺžku cca 10 cm a šírku 4 cm. Sú mierne štipľavé a majú aromatickú ovocnú chuť.

 

 

Chipotle mash 40 ml

Chipotle alebo tiež Chilpotle je výraz pochádzajúci z jazyka nahuatl a znamená údená chilli paprička. Sušená a údená paprička Jalapeňo, ktorá sa používa predovšetkým v mexickej kuchyni a v kuchyniach, ktoré sú inšpirované papričkou, ako je napríklad Tex-Mex.  V ich chuti sa štipľavosť  pôvodných papričiek spája s údenou príchuťou dymu.

 

 

Orange Habanero mash 40 ml

Habanero paprička je odroda Capsicum chinense. Jej názov je odvodený zo španielskeho pomenovanie Havany a jednou z viacerých štipľavých  papričiek. Nezrelé Habanera sú zelené, ale v priebehu dozrievania menia svoju farbu. Môžeme vidieť Habanera oranžové a červené ale aj biele, hnedé a ružové.

Habanero dosahuje  štipľavosť 200 000-300 000 Scovilleho jednotiek štipľavosti (SHU).

Mohlo by sa vám tiež páčiť

Produkty z rovnakej kategórie (10 ks):